kérdéseket egy oldalra gyűjtöttük össze

2018.07.01 1808 3 4 perc olvasási idő 

Virtuális ingatlanséta | GYIK

k: Mi az ingatlanséta?

V: Az ingatlanséta az, amikor egy - többnyire eladandó - lakáson, házon személyesen végigsétálunk és megtekintjük a helyiségeket. Megnézzük, melyik szoba mekkora és merre tájolódik, hol a konyha, milyen a nappali. Próbáljuk elképzelni azt, hogy milyen lehet az ingatlanban lakni, élni, és hol fognak elférni a bútoraink, ha beköltözünk.k: Mitől lesz virtuális az ingatlanséta?

V: A virtális ingatlanséta az, amikor nem kell elutazni a megtekintendő ingatlanhoz, mert annak virtuális valósághű 3D-s verziója elkészült és a személyes megtekintés helyett virtuálisan járhatjuk be például egy okostelefont a kezünkben tartva, annak képernyőjét nézve. A moziszerű látványt nyújtó 3D virtuális ingatlanséta ugyanolyan élményt nyújt a villamoson, az irodaszékben, vagy otthon a kanapén ülve és a tabletet, laptopot, okostelefont a kezükben tartva és "végigsétálva" az ingatlanon, mintha élőben tennénk ugyanezt, de utazás, előzetes rászervezés, rákészülés és egyeztetett időpontra menés nélkül. Mindent egybevetve kényelmesen, saját tempóban és nekünk alkalmas időben végignézhetünk egy másik ingatlant az utolsó kamrasarokig.k: Miért jobb a virtuális ingatlanséta, mint a hagyományos lakásnézés?

Összehasonlítás

Ilyen sok esetben a hagyományos lakásnézés: "de jöjjenek pontosan, mert mások is jönnek", "melyik az az utca?", "harap a kutya?", "hogy itt vegyem le a cipőm?", "tényleg ez a lakás volt a hirdetésben?", "ja, hogy csak este 7-re ér haza?", "elnézést, a gyerek már alszik, oda ne menjenek be!"


Mindig ilyen a virtuális ingatlanséta: Finom vacsora után, egy pohár borral, kint a teraszon papucsban, kényelmesen kattintgatva, bárhányszor végigsétálva egy-egy ingatlanon, jegyzetelgetve, tervezgetve. Azonnal összehasonlítható az összes megtekintett ingatlan, minden előnyt és tulajdonságot mérlegre helyezhet és csak a legjobban tetszőket választhatja ki. Ezt követően csak a valóban tetsző ingatlanok tulajdonosaival kell egyeztetni megtekintést.

A vevők igénylik és keresik a virtuális ingatlansétát. A virtuális ingatlansétával bemutatott ingatlanok előnyben vannak a csak hagyományos módon hirdetettek szemben. Eladóként érdemes kihasználni a technika adta lehetőségeket és virtuális ingatlansétával bemutatni és hirdeti az eladó ingatlant. Vevő és eladó is jelentős időt takaríthat meg, számos eredménytelen bemutatást, megtekintést kerülhet el az eladás ideje alatt azzal, ha a vevő először a virtuális ingatlansétát nézi meg és ennek alapján dönt arról, hogy az adott ingatlant keresi vagy nem.k: Hogyan készül a virtuális ingatlanséta?

V: A virtuális ingatlansétához mindeössze egy méretpontos alaprajz szükséges. Lehet vonalas mérnöki, lehet kézzel készített. Ha kézzel készíti, a Tudnivalók oldalon talál mintát megfelelő és a meg nem felelő kézi alaprajzokra. A valósághű otthoni berendezést is bemutató virtuális ingatlansétához elegendő mobiltelefonnal készített képeket küldeni az alaprajz mellé. A képek alapján méret és színhű virtuális bútorokkal és berendezési tárgyakkal "öltöztetjük" fel az ingatlansétát. A hagyományos ingatlansétával ellentétben nem szükséges rendet rakni, takarítani, napsütéses időre várni a megrendeléshez, mert az ingatlanséta stúdiónkban készül és szokásos életvitelből adódó "rendetelenséget" nem építjük bele a sétába. A virtuális ingatlanséta az eladó ingatlan legszebb állapotát mutatja be. Ebből a legjobb állapotból szerzi a megtekintő az első és nagyon pozitív benyomást.k: Mi az az "Üres lakás" változat?

V: A vevők nagyon nagy többségét nem az eladó lakásban, házban található bútorok és berendezési tárgyak érdeklik, mert ezeket az eladó úgyis elviszi kiköltözéskor. A vevőket a helyiségek mérete, kapcsolata, a nyílászárók helyzete, a tájolás, a fényviszonyok érdeklik. Egy berendezett lakásról készült képek alapján sokkal nehezebb eldönteni azt, hogy megfelelő a helyiségek mérete, el fognak férni a vevő bútorai, mert a berendezett lakást bemutató képeket nézve előbb ki kell vonni a képről az eladó bútorait, majd be kell helyettesíteni a vevő bútorait ráadásul a vevőnek megfelelő elrendezéssel. Ezt a folyamatot fejben nagyon nehéz lekövetni, és elkézelni. Sokkal egyszerűbb az ingatlansétát "Üres lakás" változatban elkészíttetni és az üres lakást, azaz pontosan azt, amit a vevő megvesz, bemutatni a 3D virtuális sétán. Egyedül az "Üres lakás" változat képes arra, hogy egy ingatlant a vevőnek úgy mutasson be, ahogyan azt majd birtokba veszi. A legszebb ingatlanfotókon és a hagyományos, berendezett lakást bemutató ingatlansétán is az eladó bútorai, berendezési tárgyai nehezítik abban a vevőt, hogy elképzelje, milyen lehet az adott lakásban, házban élni. A vevőnek az "odaképzelem magam és a családom " érzés az egyik legfontosabb szempont egy ingatlan megvásárlásánál. Ha egy sikerül és az érzés pozitív, az adásvétel létrejön.k: Miért jobb ingatlansétával hirdetni eladó lakást, házat?

A hagyományos ingatlanhirdetés statikus képeket, rövidebb-hosszabb leírást és egy alaprajzot tartalmaz. A statikus képek egy-egy adott helyiség - lakott, berendezett - állapotát mutatják be egy viszonylag kisméretű, és kislátószögű képen. A hosszabb-rövidebb leírás többnyire számokat, tényeket közöl Sem a képek, sem a leírás nem indítja be a "mozit a vevő fejében" arról, milyen lehet az adott otthonban lakni. Ami megmarad a hirdetés megtekintése után a leendő vevő fejében, az az eladási ár, a kerület/város és a szobaszám/négyzetméter szám. Amikor nekiindul a megtekintésre, a "van egy 60 milliós, 4 szobás lakás a XI. kerületben, társasházas részen" gondolat van a fejében, semmmi több. A képek és a szöveg alapján még döntésképtelen. Rákészül, rászervez, elutazik. Az eladó szintén rákészül, rászervez és várja a megtekintőt. A megtekintések 80-85%, azaz 10-ből 8 megtekintés eredménytelen, időpazarló, és felesleges, mert mind eladó, mind vevő csak egy "hátha" reményében készült az eseményre.

Ha vevő abban a tudatban ment volna megtekinteni az ingatlant, hogy előtte "látta és bejárta minden sarkát, ült a nappaliban a kanapén, látta, milyen lenne a konyhapult mögött állni, és hány lépés a hálószobától a fürdőszoba", és ezek alapján meggyőzödött volna arról hogy valóban ezt a lakást keresi, akkor jószerivel csak a fizetési feltételek és részletek tisztázása a kiköltözés és birtokbaadás kérdéseiben kell megegyeznie eladóval. Az ingatlanséta a vevők legfontosabb kérdéséere adja meg szinte azonnal a választ: "milyen lehet ott lakni és igen, el tudom magam és a családom képzelni ott".Ezért jobb virtuális ingatlansétával hirdetni és eladni lakást, házat.

Virtuális ingatlanséta | GYIK

A gyakran ismételt kérdésekre kap választ virtuális 3D ingatlanséta kérdéskörben.

kulcsszavak: 3d, virtuális, ingatlanséta, gyik, kérdések, válaszok, előnyök, miért jó

Kérdése, kérése van?

Küldjön üzenetet, ha kérdése, kérése, vagy jobbító szándékú észrevétele van. Írjon, ha megrendelné az ingatlansétát és szeretne szóbeli segítséget kapni ehhez. Ügyfélszolgálatunk minden írásban feltett kérdésre kimerítő választ küld.

Ha inkább azonnali üzenet szeretne küldeni, kérjük, kattintson a linkre és chateljen velünk a Facebook Messengerrel: facebook.com/ingatlanseta3d

E-mail, (0-24h): kapcsolat@ingatlanseta-3d.hu

Telefon, (10-18h): +36 20 214 9098

Kérem, töltse ki a név mezőt!
Kérem, töltse ki az e-mail mezőt!
Kérem, töltse ki a tárgy mezőt!
Kérem, írja meg üzenetét!